Saveti za bolju masturbaciju

Poznato je da mastrubacija ima brojne koristi za čitav organizam. Ona smanjuje stres, povećava samopouzdanje i čini da se osećamo opušteno i srećno. Gotovo da ne postoje negativne strane samozadovoljavanja. Bilo da ste u vezi ili solo, masturbacija je idealan način da se zabavite i upoznate svoje telo. Evo kako da ovu aktivnost učinite još interesantnijom. 

Izaberite odgovarajuću pozu

Sam čin masturbacije može vremenom da postane rutinska stvar. Verovatno ste već navikli da se samozadovoljavate u jednoj pozi jer to uvek „pali“. Međutim, čak i mala promena položaja ruke ili promena poze može vam pružiti potpuno novi doživaljaj. Određene poze poput doggy style-a mogu poslužiti i za solo avanturu. Takođe, probajte da masturbirate stojeći, to će pokrenuti vaš kardiovaskularni sistem, što će vam pružiti intenzivniji orgazam.  Sledeći put, napustite zonu komfora i probajte neku novu pozu.

Koristite seksualna pomagala

Seks igračke su idealne za trenutke kada se družite sami sa sobom. One pružaju potpuno drugačiji doživljaj od ruke. Na tržištu je moguće pronaći širok spektar pomagala kao što je klitoralni masturbator, koja su specijalno dizajnirana za vaš najbolji ugođaj. Takođe, dodatno vas mogu opustiti i pomagala koja nisu dizajnirana za direktnu stimulaciju, poput poveza za oči ili mirisljavih sveća. Preostaje vam samo da legnete, opustite se i dozvolite sebi da doživite orgazme kakve zaslužujete.

Pročitajte još:   Kako da otkrijete da ste u simbiotskoj emotivnoj vezi

Oslonite se na lubrikant 

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner

Kada stvari ne klize onako glatko kako bi smo to voleli najbolje je malo podmazati. U trenucima solo opuštanja lubrikant vam može biti najbolji prijatelj. Korišćenje lubrikanta pojačava nadražaje i osećaj zadovoljstva. Mogućnost izbora je velika kada su u pitanju lubrikanti na tržištu. Na primer,  za pojačanu osetljivost možete  probati lubrikant sa efektom hladjenja ili zagrevanja, dovoljno je par kapi i osećaj će biti potpuno drugačiji. 

Stanite ispred ogledala

 S vremena na vreme neka vam ogledalo bude saveznik tokom masturbacije. Ljubav prema sebi i sopstvenom telu važan je aspekt svake masturbacije. Dok se dodirujete divite se onome što vidite u ogledalu, uživajte u pogledu na svoje genitalije i garantujemo vam da ćete doživeti nezaboravne orgazme i potpuno novo iskustvo. A možda i otkrijete nešto novo o svom telu što do tada niste primetili.

Pročitajte još:   Drug ili dečko

Probajte analnu stimulaciju

Analna stimulacija može biti odličan dodatak masturbaciji jer pruža intenzivniji osećaj i snažnije orgazme. Stimulaciju možete vršiti pomoću prsta, analnih kuglica ili specijalnih analnih igračaka malih prečnika kao što je analni vibrator, koje su dizajnirane baš za tu namenu. Poželjno je koristiti i lubrikant radi lakše stimulacije i povećanog užitka. Kada  jednom probate ovakav način masturbacije često ćete mu se vraćati jer je osećaj neverovatan.

Odložite orgazam

Isprobajte “edžing”, metodu koja podrazumeva da dovedete sebe u stanje tik pred orgazam, pa se onda vratite u prethodno stanje i ovaj postupak ponavljate sve dok ne dozvolite sebi da doživite vrhunac.  Proces možete ponavljati koliko god puta želite ili bolje rečeno, koliko uspete da izdržite. Trenutak pre samog orgazma pruža jednak užitak kao i sam čin orgazma, te se na ovaj način nagomilava seksualna tenzija koja kad eksplodira dovodi do nezaboravnih orgazama. 

Pročitajte još:   Strah od samoće

7. Rashladite se

Dok se samozadovoljavate stavite pored sebe posudu sa ledom. Kockice leda možete koristiti za stimulaciju bradavica, glavića ili klitorisa. Ukoliko vam igranje sa ledom nije privlačno, istu senzaciju možete doživeti i ispod tuša. Menjajte temperaturu vode, od tople do jako hladne. Drastična promena temperature pojačava orgazam. Pustite mašti na volju i uživajte.

Komentariši