Kako poboljšati svoj seksualni život u tri jednostavna koraka

Foto: Pexels

Kako je seks sastavni deo života većine zrelih pojedinaca i seksualnost sama po sebi predstavlja značajan faktor u definisanju ličnosti i njenom izražavanju, kvalitetan seksualni život je svakako vredan truda. Dobar seksualni život podrazumeva izvesnu dinamiku, zahteva maštovitost i naravno pre svega asocira na užitak. Ukoliko smatrate da postoji prostor za napredak kada je vaš seksualni život u pitanju, pročitajte više na ovu temu u tekstu koji sledi.

Budite maštoviti i inovativni

Ukoliko vaš seksualni život odlikuje izvesna monotonija, počnite da širite svoje vidike u ovom smislu, implementirajući u svoje takoreći seksualne rutine različite kreativne i inovativne ideje, ne biste li naposletku stigli do stadijuma kada rutine više ne postoje u pravom smislu te reči. Počev od poza koje niste do sada praktikovali, preko promena ambijenta, igranja uloga sa partnerom, pa do igračaka i rekvizita kao što su vibratori, lisice ili peruške, pred vama će se naći čitava paleta načina na koje možete pokazati svoju maštovitost u seksu i njome ga unaprediti. Usudite se da pokušate neočekivano, imajući na umu da je u seksu sve dozvoljeno dok je u granicama bezbednog i ukoliko su oba partnera saglasna. Eksperimentišući, ponekad ćete naići na nešto što vam se ne dopada, ali ćete isto tako doživeti i neke sjajne trenutke i intenzivne vrhunce, te ćete u neka poigravanja svakako početi redovno da se upuštate.

Pročitajte još:   Trikovi koji će vašu vezu učiniti još boljom: 8 seksualnih navika srećnih parova

Budite slobodni i smeli

Foto: Pexels

Dobar seks počiva na visokom samopouzdanju. Oni koji sebe doživljavaju privlačnima i veruju u svoje umeće zavođenja i buđenja seksualne želje u partneru, zasigurno će imati više dobrih seksualnih iskustava nego oni koji sumnjaju u sebe. Zbog toga, verujte u svoj magnetizam i nastupite u seksu oslobođeni onih limita koje vam samopreispitivanja mogu postaviti. Neka sloboda i smelost budu imperativi vašeg seksualnog performansa i budite uvereni da ćete ovakvim pristupom sebi i seksu značajno doprineti svome zadovoljstvu u ovom kontekstu. Malo šta može da našteti strasti i uzbuđenju kao nezadovoljstvo jednog od partnera sobom, tako da ovo svakako predstavlja jedan od ključnih koraka ka sjajnom seksualnom iskustvu. Ovo naravno ne znači da prestanete da radite na sebi, šta više. Ukoliko se ne osećate dobro u svojoj koži, veoma je važno da se pozabavite ovime, ne biste li kasnije mogli da nastupite i u kontekstu seksa na način koji će najbolje ići u prilog vašem i partnerovom obostranom zadovoljstvu.

Pročitajte još:   Svet je poludeo za pornićima

Razgovarajte sa partnerom

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner

Verbalizovanje osećanja i želja je izuzetno svažna stavka ukoliko želimo istinski kvalitetno seksualno iskustvo. Ovo važi i za parove koji već broje zajedničke godine, ali i za one koji tek ulaze u ovu vrstu intime sa novim partnerom. U ovom kontekstu je važno da radimo na verbalizaciji sopstvenih želja, ali i da budemo voljni da saslušamo partnera. Iako se čini jednostavnim, mnogima je daleko teže da pretoče svoje želje u reči no da ih pokažu delima i nastupom, te je na ovom segmentu veze važno raditi. Ukoliko budete dovoljno radoznali, otvoreni i strpljivi, razgovor sa partnerom na temu seksa vas može dovesti do ključa sjajnog seksualnog života sa njime. Neovisno o tome da li seks usko povezujete sa emocijama ili ne, razumevanje na jednom dubljem planu će biti značajan doprinos fizičkoj privlačnosti i uopšte uklapanju erotskih senzibiliteta. Na primer, čitajući erotske priče možete podstići partnera da se otvori ka nečemu novom i podignete vaš seksulani život na viši nivo. Ovo je takođe u vezi sa potrebom da podstičete partnera da bude jednako slobodan i teži ka što kvalitetnijem seksualnom iskustvu zajedno sa vama.

Pročitajte još:   ISTINE I ZABLUDE: O čemu one razmišljaju tokom masturbacije?

Ukoliko tragate za načinima da podignete svoj seksualni život na jedan viši nivo, imajte na umu da je većina faktora koji će na njega uticati u vama samima i vašem odnosu ka sebi. Počevši od rada na svom seksualnom oslobađanju i samopouzdanju, posvetite se istraživanju novih načina da izrazite svoju seksualnost i da podstaknete partnera da i sam teži ka tome. Pokušajte nešto novo i ne prezajte od toga da govorite o svojim željama, te ćete istražujući različite erotske izraze nesumnjivo doći do onog koji savršeno odgovara vašem senzibilitetu.

Komentariši