Kako žive aseksualne osobe?

#Aseksualnost #Stručnjaci #Život

sex.jpg

Ako biste radije pojeli veliko parče torte, nego proveli noć sa zgodnim momkom ili djevojkom u satenskoj postelji – spadate u aseksualne ljude.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner

Da li gledaju ponografiju? Kako žive? To su samo neka od pitanja koja bi im postavili oni koji uživaju u seksu.

U novoj knjizi „Understanding Asexuality“, Entoni Bogert, profesor psihologije sa Univerziteta “Brok” i vodeći autor o aseksualnosti, ističe nekoliko ključnih naučnih tvrdnji o toj temi, uključujući i zašto je aseksualnost toliko važna za razumijevanje šireg spektra ljudske seksualnosti.

Bogert definiše aseksualnost kao „nedostatak seksualne privlačnosti“ ili „osjećanje žudnje“ prema drugima i procjenjuje da je oko jedan odsto opšte populacije aseksualno. Poređenja radi, 1.6 odsto Amerikanaca identifikuje se kao osobe homoseksualnih sklonosti.

Pročitajte još:   Botoks testisa (Priznajte, TO ste čekali!)

Ljudi, međutim, nijesu jedina vrsta kad je riječ o seksualnim varijacijama, jer su istraživači često glodare korišćene u eksperimentima u laboratorijima u šali nazivali „frajerima“ ili „mekušcima“, u zavisnosti od njihove zainteresovanosti za seks.

Kod aseksualnih osoba bitno je napomenuti da njihovi reproduktivni organi savršeno rade, samo da pokazuju manji nivo seksualne želje.

„Kao što se i moglo očekivati, aseksualni ljudi manje fantaziraju od seksualnih ljudi. Ustvari, veliki dio aseksualaca uopšte nikad nije zamišljao seks“, objašnjava Bogert.

Masturbacija je bitna aktivnost za razumijevanje varijacija među aseksualcima. Zanimljivo je da značajan broj aseksualaca masturbira, ali, kako kaže Bogert, ponekad postoji nepovezanost između njih i osoba o kojima maštaju.

Mnogi aseksualci tako masturbiraju samo kako bi se oslobodili pritiska, a u nekim slučajevima i zato što sami sebe privlače, ali stručnjaci su saglasni da je neophodno sprovesti istraživanja o masturbaciji među aseksualcima, kako bi se raspolagalo boljim rezultatima.

Pročitajte još:   Žene otkrile 8 stvari koje niste znali o grudima

Foto&Video&Tekst: Cafe del Montenegro
Izvor: Cafe Del Montenegro

Komentariši