Pazi se(x): Popravite statistiku (VIDEO)

#Seks #Kontracepcija #PolneBolesti #Mladi #Srbija

Mladi u Srbiji o kontracepciji pojma nemaju. Dođite danas na Adu, možda saznate nešto što vas je oduvek zanimalo o seksu, kontracepciji, reprodukciji…

seks4-610.jpg

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner

Mladi u Srbiji nemaju osnovno znanje o anatomiji i fiziologiji reprodukcije, a njihovo znanje o kontracepciji i polno prenosivim bolestima je slabo i praćeno predrasudama, saopštio je Populacioni fond UN (UNFPA), povodom Međunarodnog dana mladih, koji se danas obeležava širom sveta.

S tim u vezi, Centar E8 uz podršku UNFPA, obeležava Međnarodni dan mladih, kako bi se skrenula pažnja na važnost mladih, probleme sa kojima se suočavaju, ali i da bi se podstakla njihova aktivna participacija u društvu.

Zato se kao deo projekta „PaziSe(x)“ organizuju aktivnosti koje se tiču tema vezanih za seksualno reproduktivno zdravlje i važnosti pravovremene zaštite, jer je promocija i edukacija na temu reproduktivnog zdravlja važna zbog toga što mladi u dobu između 13 i 19 godina stupaju u polnu zrelost i seksualne odnose, te je izuzetno važno da imaju pravovremene i adekvatne informacije kako bi se zaštitili.

Pročitajte još:   Seksting: Pet poruka koje nikada ne bi trebalo da joj pošaljete

Danas će, tim povodom, na Adi Ciganliji, od 16 do 19 sati tim trenera animirati posetioce, koji će moći da se fotografišu u „PaziSe(x)“ kabini za slikanje, ali i čuju kako da se zaštite od neželjene trudnoće i polno prenosivih bolesti.

width=“620″ height=“381″ [youtube=“http://www.youtube.com/watch?v=xNCqd6Viql0″ allowfullscreen=“true“ allowscriptaccess=“always“ class=“video-player“]

Izvor: YouTube

U saopštenju UNFPA se navodi i da su najčešći izvori informacija za mlade njihovi vršnjaci, mediji i internet.

„Imajući u vidu da mladi danas dosta koriste internet, aplikacije i mobilne uređaje, moramo se osloniti na ove vidove komunikacije u cilju podizanja svesti mladih te ostvarivanja njihovog punog potencijala“, istakla je koordinatorka programa UNFPA u Srbiji Marije Raković.

width=“620″ height=“381″ [youtube=“http://www.youtube.com/watch?v=2ZDp1KFFGMw“ allowfullscreen=“true“ allowscriptaccess=“always“ class=“video-player“]

Pročitajte još:   3 seksualne fantazije za kojima čeznemo

Izvor: YouTube

Inače, Populacioni fond Ujedinjenih nacija obeležava ovogodišnji Međunarodni dan mladih u duhu isticanja važnosti uloge mladih u promovisanju dobrobiti svojih porodica, zajednica i nacija, a ovogodišnja tema je „Put do 2030. godine: iskorenjivanje siromaštva i postizanje održive proizvodnje i potrošnje“.

width=“620″ height=“381″ [youtube=“http://www.youtube.com/watch?v=KolC5XBBCO4″ allowfullscreen=“true“ allowscriptaccess=“always“ class=“video-player“]

Izvor: YouTube

Prema rečima izvršnog direktora UNFPA Babatunde Osotimehin za ostvarivanje potencijala mladih potrebno je raditi na promociji pristupa obrazovanju, zdravstvenim uslugama, uključujući i informisanje o seksualnom, reproduktivnom zdravlju i planiranju porodice.

„Ove kombinovane metode su od ključnog značaja kako bi se prekinulo međugeneracijsko siromaštvo i radilo na jačanju otpornosti stanovništva iskoristile sve date prilike“, dodaje Osotimehin.

width=“620″ height=“381″ [youtube=“http://www.youtube.com/watch?v=Sa85cs3ZpDY“ allowfullscreen=“true“ allowscriptaccess=“always“ class=“video-player“]

Pročitajte još:   Sam svoj majstor: 5 načina da unapredite seksualnu želju

Izvor: YouTube

Foto&Video&Tekst: mondo.rs
Izvor: mondo.rs

Komentariši