Raskidi i ono što ostane posle njih

#KakoPreboletiRaskid #MuškoŽenskiOdnosi #Raskid #Veze #Seks

foto:shutterstockfoto:shutterstock

Postoji osećanje olakšanja pomešano sa dodirom tuge. Ta novopronađena sloboda umrljanja sa uznemirujućim osećanjem da nešto nedostaje. A, šta je najgore od svega? Žaljenje. Ta sumnja, tužno misao da ste nekako učinili grešku.

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner

Teško je nositi se sa kajanjem.

Kajanje je nekada teško podneti. Nekada žalite što ste protraćili vreme na vezu koja nije bila suđena da uspe. Počinjete da mislite o svim stvarima koje ste mogli uraditi i prebrojavate sve protraćene sate provedene u svađi.

Drugi put žalite jer ste odlučili da okončate vezu. Počinjete da se sećate dobrih vremena i želite da je sve bilo drugačije. Pitate se da li ste napravili najveću grešku u životu.

Znate šta? Niste! Osećanje bilo kakvog žaljenja nakon raskida je normalno i vi niste sami.

Pročitajte još:   Apstinencija: Zašto neki ljudi izbegavaju seks?

Ali, ne dajte se zavarati! Lako je vraćati film unazad i žaliti zbog dobrih vremena i svega što vam nedostaje. Kada žalite zbog svega što ste propustili, lakše je zaboraviti loše trenutke.

Najbolji savet za vas je: loši momenti su se desili, zbog toga ste raskinuli. Setite se toga sledeći put kada budete počeli da mislite šta bi bilo kada bi bilo.

Učenje o tome kako da prepoznate kajanje je važan korak u preživljavanju raskida. A, evo i nekih najčešćih stvari oko kojih se kajemo posle raskida.

NISAM TREBAO DA BUDEM TAKAV…

Popunite prazninu: zahtevni, sebični, ljubomorni – lista se nastavlja… Vi se osvrćete unazad i shvatate da niste savršeni. Kajanje zbog postupaka u prošlosti je okej jer ćete na taj način unaprediti sebe. To treba da osigura da budete bolja i kvalitetnija osoba u budućnosti.

Pročitajte još:   Ovako ćete izbjeći da mu budete samo "kombinacija"

TREBAO SAM VIŠE DA SE POTRUDIM

Sećate li se onog dana zaljubljenih kada ste samo želeli da ostanete kod kuće i gledate TV? Proslavljanje ovog dana je bilo važno za vašeg bivšeg/u ali vama to nije bilo bitno. Šta je sa onim danom kada ste zaboravili rođendan svom partneru? On je bio očajan i nije razumeo zašto vam nije bitniji. Sa kajanjem je veoma teško izaći na kraj. Ali, prepoznavanje vaših grešaka vas može odvesti do ličnog razvoja. Uzmite ovo kao dobar savet i nemojte biti suviše strogi prema sebi. Svako pravi greške i niko nije savršen.

TREBAO SAM RANIJE DA RASKINEM

Svi znaju da je za vezu potrebno uložiti dosta napora. Bez toga, veza ne može biti srećna, zdrava i neće vas ispunjavati. Dakle, obavežite se vašem partneru na zajedničku budućnost i radite na vašoj vezi zajedno. Nekada se dešava da je potrebno mnogo više rada i truda da bi se neka veza održala, a ono što dobijate nije dovoljno. Tada se možete osećati da ste protraćili svoje vreme, ali to nije tačno – dali ste sebi jednu važnu životnu lekciju.

Pročitajte još:   Pikanterije o seksu

PRESTANITE SA KAJANJEM

Uzmite ove savete kako pripremu za buduće veze. Znajte da je osećanje kajanja normalan stadijum u oporavljanju od veze. Kajanje čak može biti i zdravo ukoliko izaberete da izvučete pouku.

Izvor: bizlife

©Adria Media Serbia (AMS) Foto&Video&Tekst: Men’s Health
Izvor: Men’s Health

Komentariši