SAVETI EKSPERATA: 7 pravila za najbolji seks ikada

#Svlačenje #DirtyTalk #Dodiri #Disanje #Predigra #Seks

foto: shutterstockfoto: shutterstock

PREUZMITE KONTROLU NAD DISANJEM

profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner
profesionalni-fotograf-foto-radevic-baner

Kumi Sawyers, instruktor joge u Sky Ting Yoga u Njujorku, preporučuje da se uspostavi kontrola nad disanjem. Kako on kaže za svaku fizičku aktivnost je bitno da znate da pravilno dišete: „Svaki trener će vas prvo naučiti kako da pravilno dišete. Ako počnete da radite na vašem disanju, kao što mi na časovima joge radimo, ili kao što rade trkači to će vam pomoći da uskladite vaš fizički rad sa disanjem i kretanjem, odnosno da uhvatite ritam. Pronalaženje vašeg spostvenog ritma disanja će vam pomoći da unapredite vaš život – da budete više izdržljivi, smireniji, da se opustite… A sve to vam može pomoći prilikom seksa.

PRIČAJTE U SPAVAĆOJ SOBI

Iako vam ovo možda zvuči čudno, razgovor u spavaćoj sobi vam može pomoći. Kako kaže Đulija Roci, autorka „Guide to Dirty Talk„, nema mesta gde je razgovor poželjniji nego spavaća soba. Ona je istakla da dirty talk, ako to uspešno radite može da poveća želju partnera za seksom. „Ako znate šta funkcioniše a šta ne, to može da dovede do boljeg seksa. Kad postanete iskusni u tome, samo sa rečima možete da izludite partnera. Ipak, ona upozorava da se ipak mora imate veština. Ako se ne trudite, to ih može odvesti ne ka orgazmu već ka vratima. Zapamtite, uspešni dirty talk nije uvek samo u rečima koje se koriste već je važno da postoji veza između dvoje ljudi koju na ovaj način ojačavate. Ona podvlači konačno da je iskrenost najvažnija: Možda je to svima jasno, ali da ponovim – ako niste sigurni šta vašeg partenra uzbuđuje – pitajte.

Pročitajte još:   Razvedeni muškarac savjetuje: Pazite na svoju ženu kao na kraljicu, a evo i zbog čega

NE ŽURITE!

Žurba može da upropasti seks i nažalost se to često dešava. 34 stručnjaka za seks, koji su godinama proučavali seksualne odnose kažu da je idealna dužina odnosa između sedam i trinaest minuta. Ipak, to se odnosi samo na čisto fizičku stranu odnosa – uz predigru i vreme posle seksa odnos može trajati dosta duže. Zato, opustite se i izdvojite vreme za čitav meni a ne samo glavno jelo.

SVLAČITE SE POLAKO, VEOMA POLAKO

Andrea Kuševski, behaviorjonalni terapeut iz Bostona, preporučuje da se pre seksa, polako skidate pošto to pomaže da se partnerka uzbudu. „Postoji način da se poveća količina neurotransmintera. Ako gledate erotske fotografije, to će dovesti do brzog i snažnog lučenja dopamina i oksicotina ali to je samo kratkotrajno. Da bi efekat bio duži morate se skidati polako i dozvoliti da se njen mozak fino natopi hormonima.

Pročitajte još:   FOTO: Neke djevojke su same i srećne i žive baš ovako

PRONAĐITE ODGOVARAJUĆU POZU

Mnogi muškarci se vežu za jednu pozu i to uništava užitak. Tu je potrebno malo eksperimentisati. Profesorka Beverli Vipli, koautorka „The Science of Orgasm„, savetuje jednu poziciju koja bi mogla da dovede partnerku vrlo lako do orgazma. Ona je naziva obrnuta kaubojka. Najčešće je za ženu najstimulativnija pozicija ona kada je ona gore, okrenuta na drugu stranu, tako da ne gleda partneru u lice. Ugao koji penis tada ima i činjenica da udara na spoljni zid vagine sa velikom sigurnošću će dovesti do orgazma pošto stimulišde oblast gde se nalazi G tačka.

DODIRUJTE JE SVUDA (SA ULJEM)

Doktor Kerol Kasel, bivši predsednik Udruženje za naučne studije sekusalnosti, preporučuje da kao predigru koristite masažu i da pritom koristite ulje. Senzualno dodirivanje izaziva lučenje snažnog seksualnog hormona, oksicitina, koji zatim podiže nivo ženskog testosterona i podstiče njenu požudu. Dodir jagodica prstiju, prekrivenih eteričnim uljem, koji prelaze preko kože može dovesti do ekspozije strasti i sjajnog seksa.

Pročitajte još:   ŠTA ONE NIKAD NE ŽELE: Muške "akrobacije" koje ih momentalno odbijaju

NAPRAVITE ATMOSFERU – UGASITE ILI PRIGUŠITE SVETLA

Studije iz Holandije su pokazale da bi žena mogla da se opusti, delovi mozga koji se povezuju sa stresom i uznemirenošću moraju da se deaktiviraju da bi ona mogla da uživa u seksu. Dobar trik je da se prigušite ili potpuno ugasite svetlo. Takođe, studija sa Harvarda je otkrila da ako grlite ženu 30 sekundi ona će početi da luči oksikoticin i biće spremnija za seks. Dakle, prigušite svetlo i bacite se na maženje pre samog seksa!

S.B.

©Adria Media Serbia (AMS) Foto&Video&Tekst: Men’s Health
Izvor: Men’s Health

Komentariši